ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ – ΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Το φυσικό αέριο προσφέρεται άφθονο από τη φύση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα και εύκολα, χωρίς περαιτέρω επεξεργασία, ικανοποιώντας τις ανάγκες των χρηστών. Αυτός είναι και ο λόγος της ανταγωνιστικής του τιμολόγησης σε σχέση με τις υπόλοιπες πηγές ενέργειες, η οποία το κατατάσσει πρώτο στις επιλογές των καταναλωτών. Έτσι, όλο και περισσότερα νοικοκυριά, επιχειρήσεις και βιομηχανικές μονάδες, στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, στρέφονται κάθε χρόνο στη χρήση του φυσικού αερίου, διευρύνοντας την παγκόσμια κοινότητα των πολιτών που απολαμβάνουν τα πολλαπλά οφέλη της χρήσης του, συμβάλλοντας παράλληλα σε ένα καθαρότερο περιβάλλον και αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής τους.

Ποια τα οφέλη του φυσικού αερίου;

  • Οικονομία: Το οικονομικότερο καύσιμο σε σχέση με τόσο με το πετρέλαιο όσο και με το ρεύμα. Εξασφαλίζει εξοικονόμηση σε χρήμα αλλά και ενέργεια έως και 50%! Επιπλέον, η λιγότερο συχνή ανάγκη συντήρησης του λέβητα -λόγω απουσίας υπολειμμάτων κατά την καύση- συνεπάγεται μικρή, συγκριτικά, δαπάνη συντήρησής του.
  • Εύχρηστο και πρακτικό: άμεσα διαθέσιμο, χωρίς περιορισμό ποσοτήτων εφόσον η παροχή του αερίου πραγματοποιείται απευθείας μέσω της σύνδεσης με το κεντρικό δίκτυο της πόλης. Η ευκολία αυτή συνεπάγεται εξοικονόμηση χώρου, εφόσον καταργείται η ανάγκη ύπαρξης δεξαμενής αποθήκευσης ενώ ταυτόχρονα ο χρήστης απαλλάσσεται από την έγνοια των έγκαιρων παραγγελιών. Επιπλέον, οι νέου τύπου συσκευές (επιτοίχιοι λέβητες) προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία κατά την εγκατάσταση.
  • Ευκολία χρήσης: Άμεσος κλιματισμός χώρου (θέρμανση και ψύξη) στον απόλυτο έλεγχο του καταναλωτή,ζεστό νερό, 24 ώρες το 24ωρο, χειμώνα καλοκαίρι, χωρίς αναμονή, μαγείρεμα με άμεση ρύθμιση θερμοκρασίας.
  • Καθαρό στη χρήση του: η απουσία δεξαμενής σας απαλλάσσει από τα συνήθη προβλήματα του πετρελαίου: υπολείμματα, αναθυμιάσεις και δυσάρεστες οσμές.
  • Ασφαλές: οι Ευρωπαϊκές προδιαγραφές του Τεχνικού Κανονισμού που εφαρμόζεται, εγγυώνται τα υψηλότερα επίπεδα ασφαλείας.
  • Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής: Η καύση του φυσικού αερίου δεν αφήνει ίχνη και υπολείμματα. Έτσι, με σωστή λειτουργία και τακτική συντήρηση του λέβητα εξασφαλίζεται η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των συσκευών χρήσης.
  • Καλύτερη διαχείριση:μέσω της ένδειξης του μετρητή, ο ιδιώτης έχει άμεση γνώση της ποσότητας φυσικού αερίου που καταναλώθηκε και φυσικά επιβαρύνεται μόνο με το ποσό που αντιστοιχεί σε αυτήν, αντίθετα με το πετρέλαιο το κόστος του οποίου πρέπει να εξοφληθεί διαμιάς.
  • Υψηλή απόδοση:επειδή τα προϊόντα της καύσης του φυσικού αερίου αποτελούνται κυρίως από νερό (υδρατμούς), καθίσταται εύκολα δυνατή η αξιοποίηση της λανθάνουσας θερμότητας των καυσαερίων (διαδικασία συμπύκνωσης), με αποτέλεσμα την αύξηση (πάνω από 20%) της ωφέλιμης θερμότητας που λαμβάνεται από δεδομένη ποσότητα καυσίμου – σημαντικό πλεονέκτημα για τον τελικό καταναλωτή αφού μπορεί να εξυπηρετήσει την εγκατάστασή του με λιγότερο καύσιμο.

Φιλικό προς το περιβάλλον: κατά την καύση του παράγονται σημαντικά μειωμένες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα συγκριτικά με άλλες καύσιμα. Επιπλέον, δεν παράγει καθόλου θειούχες ενώσεις, οι οποίες συνιστούν μία από τις σημαντικότερες πηγές περιβαλλοντικής ρύπανσης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο